През последните 70 години популярните компании в авиацията разчитат на ръчните инструменти на марките Snap-on и Stahlwille, които се използват от сервизните бази по летищата.

Клещи

Ръчни инструменти

  • Чук – инструмент, който е предназначен за удари върху даден обект с цел преместване или деформиране и наместване. Използва се за забиване на пирони, наместване на части и разрушаване на обекти. Всеки чук е направен със специално предназначение, поради което формата им се различава. Елементите на чука са дръжка и глава.

Същност и видове крикове

Крикът е механично устройство, което спада към групата на всички ръчни инструменти, използващи се най-вече в специализираните автосервизи. Те служат най-често за повдигане на големи и тежки товари, където се изисква сериозна сила за тяхното лифтване. Най-разпространеният модел крик е хидравличният. Той, както бихте се досетили от името му, използва хидравлична сила за повдигане на тежки автомобилни превозни средства, контейнери с товари и други.

Ръчни инструменти на марката ТОПТУЛРъчни инструменти на марката ТОПТУЛ

Всеки, който има автомобил със сигурност е чувал за електрическите и високотехнологични автомобили, които не замърсяват околната среда. Проблемът досега беше, че електрическата енергия на тези автомобили трудно се съхраняваше или по-точно батериите не бяха достатъчно ефективни, за да издържат дълго време. Освен това липсата на станции, където автомобилите да се зареждат, също е много голям проблем. Има много бензиностанции, но твърде малко електрически станции, така че хората, имащи такива автомобили, трябва да предвиждат за колко време ще им трябва енергия, защото ако закъсат, няма къде да заредят.

По-луксозните автомобили с електрическа енергия имат батерии с по-голям капацитет, но цената им е доста по-висока и твърде малко хора могат да си ги позволят. Точно това е основната причина за слабото разпространение на технологията.

Специализирани клещи

Клещите са универсален ръчен инструмент, който намира широко приложение в различни работни дейности, в случая могат да спаднат към групата на специализираните инструменти, предназначени за ремонт на автомобили. При ремонт по автомобилни превозни средства се използват комбинирани клещи, които имат няколко предназначения. При тях челюстите са подсилени и специално модифицирани за извършването на строго определени задачи. Ето и някои от видовете специализирани клещи:

Pichler – незаменимо качество

Вече близо 35 години компанията Pichler се занимава с производството и разпространението на различни видове ръчни и авто инструменти предназначени за ремонт и конструиране на превозни средства.

Фирмата внимателно следи за проблемите в сектора и се грижи за производството на богата гама от автомобилни инструменти. Специализираните инструменти са предназначени за извършване на ремонт и ежегодна поддръжка бързо и лесно. Основната цел на фирмата е насочена към разпространението на все по-голям пласмент от инструменти и машини по цял свят, а не само в Европа.

Компания Pichler

Компания Pichler се занимава с разработването на инструменти, продажбата и производството на специализирани инструменти за автомобилната индустрия от 1978г. насам. Автомобилни механици и служителите на компанията работят в тясно сътрудничество за разработването на интелигентни и спестяващи времето решения за професионалните автосервизи.