Отвертката – необходимост във всеки дом

Ръчният инструмент не изразходва електроенергия или гориво, не вдига шум и не изисква зареждането на батерия. Всичко, от което се нуждае, за да има дълъг срок на служба и да работи ефективно са умелите ръце на майстора. Именно поради тази причина ръчният инструмент винаги ще бъде използван, независимо до каква степен ще напреднат технологиите. 

Всеки възрастен мъж има своя собствена представа относно това какви точно инструменти и в какво количество са му необходими за дома. На един майстор може да са нужни единствено чук, клещи и малък набор от отвертки, а друг да чувства необходимост да събере пълната колекция от инструменти, които се използват при абсолютно всяка възможна задача и не пропуска случай на заплата да се сдобие с нещо ново. Факт е, че дори тези мъже, които са далече от ремонтните дейности прекрасно разбират, че никое домакинство не може да се размине без използването на ръчни инструменти.

Отвертки

Отвертката е инструмент за завъртане винтове, обикновено с опашка като дръжка в единия край и острие в другия край.

Отвертката има разнообразно приложение в различни аспекти на нашия бит. Тя е един универсален ръчен инструмент, който сме свикнали да виждаме понякога и да използваме всеки ден. Тя е един от наистина незаменимите 

TOPTUL отвертки

Отвертките са сред най-масово използваните инструменти, от които всяко едно домакинство има нужда. Всеки знае, че се използват за завиване и отвиване на крепежни елементи като болтове и гайки.

Каква отвертка да изберем

Отвертките се разделят на следните видове: ударни, отвертки с работен накрайник 6-гран външен, отвертки PH ( с накрайник Phillips), отвертки SB, отвертка тип Z, права, електрическа отвертка, кръстата отвертка и така нататък.

Най-често използваните отвертки са всъщност