Комплект за почистване на инжектори

Инжекторите са последната спирка за горивото във вашия двигател, преди то да отиде в помещението, където се извършва горенето. Най-основно инжекторът е електрически управляема стена, която се отваря достатъчно, за да измери перфектното количество гориво, което да отиде в двигателя.

 

На едната страна на стената се намира цилиндъра, където газът се възпламенява, а другата страна има газ, който е под много високо налягане. Когато се изпрати сигнал до инжектора, стената се вдига и това позволява да се отдели малка част от горивото. Инжекторите се делят най-общо на високоомни и нискоомни. Ако инжекторът е с по-голямо или равно на 6 ома съпротивление е високоомен, а ако е е по-малко е нискоомен (през него протича по-голям ток).

Бавната реакция на дросела и нестабилната работа на двигателя [на празен ход] е поради инжекторите, които са с голям дебит и високо съпротивление, защото те са по-бавни. Докато от своя страна, нискоомните инжектори се отварят бързо, а това способства двигателя да работи гладко и стабилно [на празен ход], а дросела да реагира по-бързо.

Свещите (запалителните свещи) са необходим елемент от запалителната система на автомобили, които са с двигатели с вътрешно горене, които използват бензин или газ. Свещите са причина за електроискровото възпламеняване на горивна смес [в цилиндъра], докато в двигателя се задържа налягането на горителния процес. Устройството притежава метално резбован корпус, електрически изолиран от централния електрод посредством порцеланов. Централният електрод (може да съдържа и резистор) е свързан чрез изолирана жица за изходния терминал на бобината. Металният корпус на свещта е завинтен за главата на цилиндъра и по този начин той е електрически „заземен”. Централният електрод е издаден през порцелановия изолатор в горивната камера като по този начин се образуват един или повече искрови промеждутъци между вътрешния край на този централен електрод и една или повече издатини, които пък са прикрепени към вътрешният край на резбования корпус.

Предлагаме на вашето внимание комплект за почистване на инжектори.