СЕПАРАТОР ТОПТУЛ

Автомобилите са страхотни машини, които имат нужда от постоянна поддръжка за да могат да стоят стабилно на пътя и да осигурят на хората нужния комфорт и сигурност. За осъществяването на всеки един ремонт са необходими специализирани инструменти за автомобили, които имат специфично предназначение при смяната на всяка една част. По автомобилите има части, които се нуждаят от инструменти за автомобили, а не от всякакви други подръчни, които могат най-много да повредят изцяло частите. В този материал ще ви запознаем с инструменти за автомобили, които изпълняват точно определена функция.

 Специализирани автомобилни части

  • Сепаратор – сепараторът е специализиран ръчен инструмент за автомобили, който служи за демонтиране на ралични авто части, без да нарушава тяхната цялост. При нужда от монтаж и демонтаж на части, където не искате да има и минимална деформация, то се налага използването на сепаратор. Сепаратор от английски to separate - разделям. Какво точно представлява инструментът? Той се състои от конзола, шпиндел, устройство за захващане и два крака. Размерният диапазон варира от Ø5 мм до Ø115 мм. Сепараторът гарантира, че работният процес ще мине лесно и безопасно. Специализираните инструменти като него са предназначени за безопасен работен процес. За по-голяма износоустойчивост инструментът е направен от висококачествена стомана. Болтовете са полирани, а всичко останало по сепаратора е хромирано;
  • Инструмент за свиване на спирачни бутала – материалът, от който е направен инструментът е специализирана инструментална стомана. Комплектът се състои от адаптори, които разширяват приложението на инструмента при различните марки автомобили. Употребата е възможна при леви и десни резби. Този инструмент е приложим за следните марки автомобили: Audi, Fiat, Ford, Nissan, Renault, VW, Citroen, Seat, Mercedes-Benz, Opel. В комплекта има осем на брой адаптора, които са приложими за всички видове спирачни бутала при смяна на автомобилни накладки. Нужно е да се постави инструментът между спирачния диск и и накладката, и с равномерно въртене да освободите достатъчно място за изваждане.

Можете да си купите продуктите на топтул от instrumenti.net.