Баня от стъкло

Наясно сме, че прекарваме достатъчно време в банята си, за да има значение как изглежда тя, какво е обзавеждането и колко комфортно се чувстваме там. Не случайно и изборът на мебели, и тяхната подредба е много лична за всеки.

За тези от нас, които са почитатели на модерните минималистични линии, интересен и функционален е вариантът със стъклено обзавеждане на банята. Това,разбира се, не означава пълна прозрачност на помещението. Много харесвани са стъклените панели.

С такива можем да облицоваме стените. Изберете ги в цвят, който да подхожда на идеята ви за обзавеждане. С гладката си, почти огледална повърхност, те ще направят банята ви по-просторна. Друг вариант са стъклените плочки и мозайките. Те са също толкова здрави и устойчиви, могат да бъдат както едноцветни, така и в преливащи цветове. Избирайки ги със сигурност ще се сдобием с различна и интересна баня.

Голяма част от мебелите също може да са изработени от стъкло. Стъклена вана, стъклена мивка, стъклени шкафове и плотове, параван за душ кабината от стъкло или пък изцяло стъклена душ кабина. Дали ще ги изберем прозрачни или от цветно интериорно стъкло, това ще зависи от собствените ни предпочитания. Най-важното за нас е, че лесно можем да ги почистваме, а самите те със своя блясък ще носят усещане за чистота и ред.

Още по-достъпно ще бъде да допълним обзавеждането на банята със съответните аксесоари. Те могат да бъдат напълно изчистени или декорирани в различни цветове, за да съответстват на общата тема. На практика всичко може да бъде изработено от стъкло. Всякакви поставки и закачалки, различни диспенсери и дозатори,шишета и флакони за козметиката и тоалетните принадлежности. А няколко стъкленици с декоративни камъни, цветя и свещи ще превърнат така практичната баня в уютен кът за отмора.

Виж повече на: http://vsichko-za-baniata.com/