Вилаз, пердета

Подборът на подходящи пердета за стаята съвсем не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. Нашите консултанти ще ви помогнат да направите най-правилния избор за уюта на вашия дом.

 

Без съмнение светът на модата днес е много динамичен. На потребителите се налагат все по-изненадващи и необичайни идеи. Това се отнася за всяка част от декора и интериора на дома. Новите стандарти вдигнаха високо летвата. Модата се превърна в творческо поле за талантливи дизайнери, които не престават да ни смайват със смелите си решения.

Замисляли ли сте се например за това, че един толкова обикновен елемент от интериора като пердетата може изцяло да промени начина, по който изглежда едно помещение. Съвременните тенденции налагат използването на пердета, съчетаващи в себе си различни цветови гами – по този начин се придава не само настроение, но се внушава и чувство за свобода и простор.

Много предпочитани са пердетата с ярки ориенталски орнаменти и големи геометрични фигури. За разлика от своите предшественици пердетата на XXI век изключително разчитат на декоративните елементи – вшитите в тях мъниста, текстилни подложки, панделки.

Разбира се, задължително условие е пердетата да бъдат екологично чисти. Водещи дизайнери препоръчват да се използват пердета, изработени от лен, туид, кадифе, коприна или памук. Важно условие е те да пасват на интериора на стаята, да го подчертават и допълват.

В последните години в голям хит се превърнаха декоративните пердета със сини, зелени или виолетови отенъци, с изобразени върху тях индийски или африкански рисунки в червен цвят. На помещението може да бъде придаден и напълно автентичен “старинен” ефект с поставянето на пердета с подходящи прашно розови, бледо сини или медно кафяви нюанси.

Възможно ли е всеки ден да украсявате стаята си с различни пердета, без това да ви коства никакви усилия? Разбира се, това се постига съвсем лесно – достатъчно е да се използват многослойни пердета, плъзгащи се на релси, които при необходимост съвсем лесно се сменят едни с други. Различни цветове, десени, рисунки и шарки – стаята ви може да изглежда съвършено различно през всеки един ден от седмицата!

Интериорът на вашия дом би могъл да изглежда зашеметяващо, ако подходите творчески и изберете модерни пердета, каквито предлагаме в нашия магазин. Разгледайте някои от нашите предложения във физическия ни магазин или на уебсайта ни: http://vilazmebeli.com