Стендоване на помпа

Като всяко нещо в автомобила и горивната помпа има нужда от своята поддръжка. Най-често това се нарича зацепване на помпата или поставянето ѝ на стенд. На стенд реално се вижда дали има някакъв проблем, къде е той и при какви условия се проявява.

Много шофьори усещат намаляване на мощността, спиране в движение или пък изобщо невъзможност да се запали превозното средство. Причината затова може да бъде в електронния блок на помпата, в някой от инжекторите или във впръсквачите.

Зацепване на гнп

Зацепване на гнп можете да направите във всеки един сервиз, който е лицензиран за това. Единственото нещо, което трябва да направите е да свалите помпата, тъй като на някои места това не се прави. След като се постави на стенд и се види кое не работи в изправост ще се премине към действие за отстраняване на повредата.

Сервизите на Sofia Diesel Centre

В сервизите на Sofia Diesel Centre можете по всяко време да донесе своята помпа и тя да бъде поставена на стенд. По време на проверката ще ви бъде отговорено на всички въпроси, които имате и ще ви се обясни точно какво трябва да направите

 

https://www.youtube.com/embed/Q0RZAUm8rSA

 

Ако усетите и най-малък проблем с помпата, не отлагайте, тъй като това може да доведе до сериозни проблеми. Признаците, които изброихме по-горе, като изгасване по време на движение, трудност при запалване и сходни такива се дължат именно на проблеми с с помпата. Във почти всички случаи, преди да се постави помпата на стенд, то тя се почиства от различни замърсявания, като това се прави и с дюзите.

В сервизите на Sofia Diesel Center можете да донесете своята помпа, да се почисти и провери дали всичко е в изправност. Ако не можете да го направите лично, сервизът работи и с всички куриерски фирми. Не необходимо предварително записване на час. В момента на пристигането, помпата ще бъде предадена на специалистите, а вие ще я получите обратно в изправност.