Полагане на ламинат с ръчни инструменти

Премахването на стария и ненужен мокет е неприятна дейност, която е наложителна с изминаването на един определен период от време. Заменянето му с нов ламиниран паркет обаче е желаната промяна, за която всеки мечтае. Ламинатът е икономичен, силно издръжлив и лесен за поставяне. Нужни са ви инструменти за неговото полагане. Това задължително включва клещи, които ще влязат в употреба по-скоро за премахването на стария мокет, защото с тях бихте могли да повредите ламината.

 

Мокетът е чудесен избор за почти всяка стая, с изключение на бани и перални помещения, където влагата и обилните количества вода, била тя топла или студена, са напълно способни да го съсипят окончателно.

Ако ламинираният паркет бъде поставен в подобно помещение, той ще се деформира. Монтаж на ламинат се прави в кухня, хол, коридор или спалня. Подобен тип настилка може да бъде поставена чрез ръчни инструменти и във фоайе, но сблъсъкът с всякакъв вид влага трябва да бъде сериозно редуциран. TOPTUL предлага богат набор от инструменти, които служат за заравняване на неравни повърхности и поставяне внимателно на всеки един детайл без да се наруши неговата цялост.

Клещи TOPTUL се използват с цел редуциране на натиска при свързване на един детайл с друг. Много е важно всяка сглобка да бъде достатъчно добре прихваната към другата. Получаването на неравни места и малки канали води до деформация на настилката след време.

В зависимост от "загадката", проявлението може да се изяви след дни, седмици или месеци в най-добрия случай.

Всичко започва с премахването на стария мокет, който вече не става за нищо и целия е в петна. Внимателно се повдига всеки ъгъл и след това се надига и премахва. Нужно е преди поставнето на ламинат основата отдолу да бъде напълно заравнена, защото иначе ще си имате главоболия в бъдеще време. Ако случайно под килима е имало стар паркет, той може да се изцикли и зползва като основа за полагане на нов ламиниран паркет. Така ще си осигурите визуално и качествено удобство в дома.