Три-цилиндров двигател на BMW

Говорейки за нови двигатели не можем да пропуснем разработките от BMW. Те предлагат на нашето внимание 3-цилиндров бензинов двигател, който е мощен, лек и с нисък разход.

 

Новият трицилиндров бензинов двигател се откроява от останалите модели с изключителна ефективност и големи способности за изпълнение. С еволюционното си развитие, двигателите на BMW търпят все по-нови и по-добри подобрения. Мощен, лек и 3-цилиндров задвижващ горивни единици, правещи новото поколение двигатели по-ефективни. Те се отличават с компактен дизайн, заедно с BMW TwinPower Turbo технология, като в същото време отговарят на стандарта за емисии EU6.

Характерните особености при тези модели нови двигатели, е че те наподобяват по някои от своите характеристики 6-цилиндровите на BMW. Мощност, финес и бързо вдигане на оборотите. BMW TwinPower Turbo технологията с три цилиндъра съдържа система, високо-производителен турбокомпресор и директно впръскване на бензин. Също така за системата са характерни още инжектори с висока точност на работа, разположени между клапаните, заедно с VALVETRONIC, по-малък контрол на натоварването, което подобрява ефективността и реакцията, благодарение на безпроблемно променливия клапан за контрол на повдигане.

Други подробности около този модел нови двигатели

Подобно на шест-цилиндровите двигатели, при трицилиндровите блокът е без първи и втори ред на инерционни сили. Ниско преобръщане на въртящ момент, типична черта за дизайна на трицилиндров двигател, както и допълнително намаляване чрез балансьор на вала. При работа с автоматична скоростна кутия разликата при работа в по-ниски обороти е осезаема. BMW TwinPower Turbo технологията е характерна с ниското вътрешно триене, което подобрява усещането както при управление, така и по отношение на на въртящия момент. Благодарение на двигателната система Accelarator, достигането до максималния въртящ момент става много по-бързо, отколкото досега.

Чрез увеличаване съдържанието на алуминий и използването на по-леки материали, дори и магнезий, BMW Group постигна значително намаляване на теглото при новите двигатели. В същото време терморегулирането и акустичните свойства също е подобрено.