Вложка за алтернатор

Когато алтернаторът на автомобила функционира правилно, волтажът варира между 13 и 18 АС. Всичко това е свързано с мощността на електрониката и връзката със запалителната система. Съответно, ако имате по-малко от 13 волта, алтернаторът няма да даде възможност на акумулатора да презарежда. Всеки сам може да смени своя алтернатор, като така ще спести голяма част от времето и парите си.

Кои стъпки трябва да бъдат следвани за успешна смяна?

Изключете положителния заряд от акумулатора (запомнете, че това е червеният кабел, а не черния). Следва намиране къде точно е гнездото, в което е поставен алтернаторът. Използвайте специализирани инструменти за автосервиз, които разхлабват колана и достигат до шайбата на алтернатора. След това е нужно да захванете болтовете, които държат алтернатора на място. Прикрепете внимателно гнездото, като с леки движения премахвате болтовете. С леко движение издърпайте алтернатора навън и след това изключете всички електрически връзки. След като отстраните стария алтернатор, вече може да го отделите настрани и да се заемете с поставянето на новия.

Сравнете внимателно дали новия алтернатор е същият като стария, ако има някакъв проблем, разлика или дефект незабавно се свържете със сервиз, който да ви помогне. Трябва да се уверите, че регулаторът на напрежение и ролката са същите като тези на стария. Много често, ако ролката от стария е здрава, то тя се поставя към новия. Следва обратимост в процеса за слагане на новия алтернатор. Като се започва от включване на електрическите щекери и проводни върху новия алтернатор. Поставете елементът там, където му е мястото и започнете да закрепяте болтовете към гнездото. Закрепете шайбата към алтернатора. Не забравяйте да проверите за положението на обтегачите при затягане на шайбата. Свържете отново положителния кабел към акумулатора, а след това стартирайте вашия алтернатор и оставете да се зареди с ток. След изпълнението на тези стъпки ще се радвате на чисто нов алтернатор, който пали безпроблемно.

На снимката можете да видите вложка за алтернатор от TOPTUL.