Клещи toptul

Ремонтите по автомобила понякога са сложни, друг път не чак толкова. Клещите са един от универсалните инструменти за автосервиз, които имат различни разновидности и се използват постоянно. Понякога са нужни нови модели, които се различават от стандартните комбинирани модели клещи. За да има даден модел по-голяма специфика по време на работа, то той трябва да е модифициран по начин, който да го отличава от останалите модели. Най-честата промяна според предназначението на инструмента се извършва в челюстите. Те биват проектирани, така че с тях да се изпълняват специфични работни задачи в автосервиза.

Кои модели са характерни за автосервизите?

  • Кабелозачистсвач – характерното за този модел клещи е, че те са подходящи за работа с кабели, които имат сечение от 0.2 до 6 мм. Това, което ги прави стабилни и подходящи за работа е удобната ръкохватка, както ѝ допълнително усилените стоманени остриета. Чрез този модел клещи вие имате възможност за регулиране на оголената дължина. Повечето модели са с олекотен ергономичен дизайн;
  • Клещи за водни съединения – клещите за водни съединения са много специфични като модели, защото при тях много от челюстите им се различават. Има такива, които са с жило към накрайника, има и такива, които след захват се заключват. Най-често срещаният модел за водни съединения е правият;
  • Клещи за зегерки – разликата при тях може да идва от размера, а също така от факта, че те могат да бъдат отварящи или затварящи. Клещите за зегерки могат да бъдат прави или под определен ъгъл. При тях челюстта е същевременно тънка като изработка, но стабилна и фина по време на работа.

Най-важното при всички модели клещи е те да бъдат удобни за клиента по време на работа. Нужно е с тях да се достигат труднодостъпни места, които с обикновен инструмент няма как да стане. Сигурността и удобството са двете неща, които са най-важни за всеки клиент.