Вложки за алтернатор дюзи

Специализирани авто инструменти

Всеки майстор, който се занимава с частна дейност, или оторизиран автосервиз, има нужда от специализирани авто инструменти за поправка на разнообразни автомобилни повреди. Специализираните авто инструменти са категория, която е с ясна насоченост. С тях се поправят определени части като например: спирачна система, двигател, спирачни дискове и други. Наричат се специализирани авто инструменти, защото обикновените ръчни инструменти не могат да се справят с тази задача, тъй като не са достатъчно дълги или не съвпада работното гнездо. Специализираните авто инструменти могат да се делят и според вида на автомобила. TOPTUL предлагат специализирани авто инструменти, с които ремонтът по даден автомобил се извършва бързо, лесно и безпроблемно.

TOPTUL авто инструменти за всеки

Фирма TOPTUL предлага богата гама от авто инструменти, които допринасят за бързата и качествена работа на всеки авто сервиз. Ще Ви представим част от инструментите, които може да откриете в TOPTUL:

  • Вложки за алтернатор – това са двукомпонентни вложки, които се използват за монтаж и демонтаж на самата ролка на алтернатора. Примерен накрайник е T50, чрез който се заключва алтернатора и вече имаме възможност за завиване или отвиване с външната гайка на вложката. Ключът, който се използва трябва да е 17мм;

  • Вложки за амортисьори – тези вложки се използват за монтаж и демонтаж на амортисьори (предни и задни). Вложката се използва за отвиване на гайката, която се намира в горната част на амортисьора. Използва се ключ 22мм и шестограм. Вложката е направена от закалена хром-молибденова стомана;

  • Вложки за дюзи – един от най-често срещаните вложки за дюзи е с размер 27мм и с него имате възможност за лесно завиване или развиване на дизелови инжектори на следните автомобили: BMW 524td, Mercedes, Ford и VW. Вложките са произведени от молибден и ванадиева стоманена сплав, която е много здрава и издръжлива на силни натиски. Те имат оксидирано черно покритие, което предпазва вложките от ръжда.