Коли втора ръка

В България всеки втори има книжка и харесва колите, но поради скромните възможности на българското население основно се закупуват автомобили втора ръка. Няма лошо в това да закупиш стар автомобил, но повечето остарели коли са с прикрити проблеми, които след закупуването започват да изскачат един по един.

Основните продажби на автомобили втора ръка са от автотърговци, които внасят колите от чужбина. За съжаление в повечето случаи това са автомобили на по над 10-15 години, които са карани доста време и са сменили няколко собственика. Ще предложим на вашето внимание плюсовете и минусите, а вие сами ще прецените дали си заслужава.

Струва ли си да закупим стар автомобил

  • Плюсове при закупуването на автомобил втора ръка - на първо място, естествено, това е цената. Защо да си купуваме нов автомобил, като може да закупим стар такъв на двойно или тройно по-ниска цена. С малко помощ от ръчните инструменти на Toptul ще го постегнем и ще ни върши работа. Така мисли всеки един, който разбира от автомобили и няма нужните средства. Освен това, ако човекът е мъж, който разбира и я поддържал то може да сте спокойни. Ако пък е жена, която рядко излиза с колата, то няколко стандартни смени на части и колата ще е като нова. Нямате нужда от зацепване за двигатели и прочие;
  • Минуси при закупуване на автомобил - проблеми, проблеми и пак проблеми. Със сигурност има голям брой случаи, в които закупуването на използван автомобил е успешен, но в други ще се хванете за главата. Често хората "стягат" колите си колкото да ги продадат. Така, ако не сте професионалист, голям фен на колите или не качите автомобила на стенд, то няма как да разберете за определени проблеми. Бъдете сигурни, че ако цената е прекалено ниска, то това означава скрит проблем под капака.