Шестограми на ТОПТУЛ

Ключовете шестограми са инструменти, предназначени за работа с крепежни елементи, които имат шестоъгълен слот. Тези ръчни инструменти могат да са със S-, T- или L-образна форма, но най-често срещани са L-образните шестограми. Шестограмите са широко използвани в машиностроенето, автомобилната промишленост, при сглобяването на мебели и други структури.

Специфичната форма на шестограмите предполага използването им само за елементи специално предназначени за това.

Сигурно ви се е случвало при покупка на мебели, които трябва сами да сглобите, с доставката да получите и шестограм, който да ви улесни в работата. Това е така, защото един шестограм отговаря на определен размер болт и ако нямате точния инструмент ще загубите много време в търсене.

Шестограмните ключове са също така много практични и удобни при ремонт на велосипеди, мотори. Необичайната форма, плюс факта, че шестограмът е малък, лек и е в състояние да достигне до най-трудно достъпните места на мотора, го прави особено полезен за велосипедистите.

Шестограми TOPTUL

Шестограмите попадат в групата на ръчните инструменти. Те намират широко приложение и могат да се използват не само от специализираните майстори в тази сфера, но и от всеки човек, който притежава необходимите познания и умения.

Какво представляват шестограмите?

Шестограмите са помощни инструменти, чието предназначение е свързано с работа с различни крепежни инструменти, като например винтове с шестоъгълен слот. Тези ръчни инструменти намират широко приложение в различни области като