Клещи – видове и ползи   

Ремонтите по автомобила понякога са сложни, друг път не чак толкова. Клещите са един от универсалните инструменти за автосервиз, които имат различни разновидности и се използват постоянно. Понякога са нужни нови модели, които се различават от стандартните комбинирани модели клещи. За да има даден модел по-голяма специфика по време на работа, то той трябва да е модифициран по начин, който да го отличава от останалите модели. Най-честата промяна според предназначението на инструмента се извършва в челюстите. Те биват проектирани, така че с тях да се изпълняват специфични работни задачи в автосервиза.

клещи за задни спирачни апарати

Специализирани инструменти

Клещите са ръчни инструменти, които се използват за рязане, захващане, развиване и други подобни методи на работа. Инструментът представлява два лоста, които са съединени в определена опорна точка за по-голяма стабилност. Клещите в най-общия смисъл на думата са древно работно сечиво, което се е изменило много малко в продължение на всички онези години , през които ръчните инструменти са еволюирали чрез човешките идеи. Съвременните клещи се изработват от метал, като дръжките им са обвити с мек пластмасов материал за по-лесно и удобно захващане или в някои случаи за изолация от електрически ток при работа с проводници. Съществуват много различни видове клещи, които са специализирани за определена дейност. В този материал ще ви запознаем с клещи, които имат точно определена работна функция.

Клещи за задни спирачни апарати

Авто инструменти от TOPTUL

Всеки професионален майстор или авто сервиз се нуждае от качествени авто инструменти, с които работата да се свършва бързо, лесно и безпроблемно. TOPTUL предлагат богата палитра от авто инструменти, които са на достъпни цени. В интернет страницата на TOPTUL можете да откриете каталог, който съдържа илюстрации и подробни описания за всичките продукти на фирмата. В този материал ще ви запознаем с част от специализираните авто инструменти, които фирма TOPTUL предлага на

Клещи

Видове и предназначение на клещите

Клещите намират своето специално място сред огромната група на ръчните инструменти, които влизат в употреба почти непрекъснато.