BMW 7

Новото BMW 7 вече е тук, за да надскочи масовите очаквания и премине отвъд границата. Последното попълнение в списъка на BMW CARS демонстрира изискан стил, иновативен дух, креативна мисъл или накратко - безупречност във всяко едно отношение.

Автомобилът приковава вниманието с фина изработка, култивирани мотори, улеснен контрол над управлението, неповторим комфорт, ниски нива на шум и практичен багажник. 

Серия 7 пристига с невероятно елегантен дизайн, занижена линия на лайсните и плоска повърхност на покрива, издължаваща го визуално.

Макар и доставящ само 430 литра, сравнително по-малко от серия 5, BMW 7 впечатлява с добра гама на моторите, 8-цилиндров агрегат, мощен V12, карбоновия композит CFRP, комфортно купе и кресла, даващи свобода на движенията и какво ли още не. 

Нещо повече – композитът  CFRP се прилага още не само при външна обработка на детайли, но и при структурно изграждане на каросерията, при която се съчетават алуминий и стомана (високоякостна).

Благодарение на тази комбинация здравината на пътническата клетка е завишена, а общото тегло на автомобила е понижено спрямо по-старите серии.

За пръв път от BMW CARS предлагат на ценителите на луксозните возила и plug-in хибридна версия, разполагаща с 2-литров мотор с вътрешно горене и максимална мощност 326 конски сили.

След преминаването на тестовите цикли, предназначени за хибридни автомобили, BMW 7 демонстрира приличен среден разход на гориво от 2,1 л/100 км с отчетени 49 g/km CO2 емисии.

Специфики на BMW 7

Новото BMW 7 е с 8-степенна скоростна кутия, два бензинови двигателя (4,4-литров с 450 конски сили и 3-литров с максимални 326 коня + един дизелов – 3-литров с максимални 265 коня).

Каросерията е решена да бъде в няколко варианта, а именно с нормално или сравнително по-удължено междуосие. Скоростната кутия е автоматична с опция за двойно смарт задвижване xDrive.

Шеф-дизайнерът на BMW твърди, че последната седма серия BMW олицетворява автомобила на новото време с оправдано висока цена!

В процеса на създаването му от BMW CARS разказват с носталгия за първоначалната си идея и последваща интерпретация за съвременен лукс и елегантност, която надхвърли двойно масовите очаквания за изтънченост и класа.

За BMW модерната визия се базира върху иновациите и вниманието към детайлите – подход, който те самите следват в създаването на BMW серия 7, описвана като най-комфортната, луксозната и впечатляваща версия, създавана някога в този клас.

Автомобилът предлага интелигентни функции както и редица още иновации, касаещи пряко динамиката на управление.

Бордовият монитор iDrive на BMW 7 е подобрен до изключителна сензитивност с разширено разпознаване на жестовете с ръка, които биват регистрирани от наличния 3D сензор, управляващ тези функции доста комфортно и интуитивно.

Нов старт с BMW 7

BMW СЕРИЯ 7 поставя новото начало повишавайки осезаемо нивото на комфорт и поставяйки висок стандарт на динамиката и дизайна, който е не само дълбоко впечатляващ, а и изключително практичен и ефективен.

Зверското возило притежава специални умения: позволява на водача да изпъква и зашеметява на шосето 24/7. В цената на автомобила са включени разбира се и пълно сервизно обслужване с удължена гаранция.

Нещо повече - BMW Service Inclusive покрива разходите за поддръжка, прегледи и части, и сервизно обслужване по автомобила (смяна на масло, запалителни свещи, спирачна течност, филтри (поленов и горивен) до 100 хиляди километра в период до 5 години.